Om half acht moesten we met ze allen klaar zitten, want dan zouden we gaan beginnen. Via een live-stream op internet konden we volgen welke opdrachten we moesten doen. 2013Sirkelslag07De eerste opdracht was al best lastig. Er werden op het orgel zeven liedjes gespeeld van de laatste tijd en wij moesten dan raden welk liedje het was en van welke artiest. Uiteindelijk hadden we er vijf van de zeven goed.

Als tweede opdracht kregen we de opdracht om zoveel mogelijk geluid te produceren. We moesten meer dan 105 decibel produceren om het maximale aan punten te halen. Na een keer met z'n alle vol gillen hadden we 107 decibel gehaald, dus deze opdracht was geslaagd.

Als derde opdracht moesten we het spel, misschien kent u het wel van een paar jaar geleden, het moordspel doen wat bij de lama's op de televisie werd gedaan. Hiermee krijgt de eerste een moordenaar, een plaatsdelict en een moordwapen doorgegeven en dan moest hij deze uitbeelden aan de volgende zonder erbij te praten. Die beeldde het weer aan de gene erna, enzovoort. De vijfde moest dan gaan raden wat de drie waren. Hiermee hadden we meer moeite dan verwacht, we hadden er dan ook maar een paar goed.

Bij de vierde opdracht kregen we twee posters, met op de ene poster allerlei verschillende afbeeldingen en daarbij moesten wij dan vijfentwintig woorden vinden die begonnen met de M en eindigde met de K, bijv. hadden we een afbeelding van een rijksdaalder en het woord dat we er dan bij vonden was muntstuk en er stond een afbeelding van Michael Jackson op, wat natuurlijk verwees naar de bekende moonwalk. Op de andere poster moesten we vijfentwintig liedjes vinden, zoals de vlieger van André Hazes of bagagedrager van Gers Pardoel. Van de vijfentwintig woorden hadden we er twintig goed en bij de liedjes hadden we er zelfs tweeëntwintig goed van de vijfentwintig.

De vijfde opdracht was maak van alleen maar papier een toren van minimaal zestig centimeter hoog, waar een klokje aan kon hangen. Iedereen ging gelijk aan de gang. Hierdoor werden er drie torens op drie verschillende manieren gemaakt, dus dat kon niet fout gaan, want we hadden maar een goede nodig. Zo slaagde deze opdracht. Als laatste opdracht kregen we een klein half uurtje een dansje te maken en om zoveel mogelijk mensen te vinden die mee wilden doen met het dansje en mee zingen op "good time" van Carly Rea Jespen en Owl City. We gingen gelijk naar buiten opzoek naar mensen die mee wilden doen en er werden ouders gebeld. Helaas was de opkomst er schaars, op een paar familie leden na (waar we heel dankbaar voor waren) hadden we geen mensen kunnen optrommel. Nu was het alleen nog wachten op de uitslag. Toen de winnaar bekent gemaakt ging worden, was het nog even afwachten, maar helaas de telefoon ging niet bij ons over dus we waren niet eersten. Toen hebben we nog gezellig met z'n allen nagepraat en toen was het voor ons allen tijd om naar huis te gaan. Uiteindelijk zijn we een respectievelijke 93ste geworden van de 420.

 

Voor foto's zie de fotogallery Sirkelslag 2013